عرض مشاركة واحدة
  #1  
قديم 30-06-2015, 06:10 PM
hend hend غير متواجد حالياً
عضو جديد
 
تاريخ التسجيل: Mar 2014
المشاركات: 3
افتراضي لقلقاس بالسلق وجبة شهية ومغذية




المقادير

10 x عدد فص ثوم
2 x عدد بصل (مقطع ارباع)
2 x كوب (240 مللى) مرق الدجاج
1 ½ x معلقة صغيرة ملح
1 x معلقة كبيرة زيت زيتون
1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
1 x كيلو قلقاس (مقطع مكعبات)
½ x كيلو لحمة (مقطعة مكعبات)
½ x حزمة كزبرة خضراء
¼ x كيلو سلق (منزوع العدان، منظف ومقطع)

الخطوات

في قدر هنقلي البصل واللحم في القليل من الزيت حتى يحمر اللحم
و بعدين هنضيف مرق الدجاج إلى خليط اللحم والبصل و نسيبه على النار حتى ينضج اللحم
و بعدين هنضيف القلقاس حتى ينضج
و دلوقتي هنحمر الكزبرة والسلق معاً في القليل سعودي انحراف من الزيت حتى يجف من الماء ثم نضيف الثوم و نقليه على نار هادئة جداً حتى لا يحترق
وبعدين هنضع خليط الكزبرة والسلق في الهون أو مطحنة ويطحن الخليط جيداً
و بعدين هنضيف الخليط إلى القلقاس و نسيبه يغلى من 6 – 10 دقائق و نقدمه بألف هنا
رد مع اقتباس