#1
|
|||
|
|||
لقلقاس بالسلق وجبة شهية ومغذية
المقادير 10 x عدد فص ثوم 2 x عدد بصل (مقطع ارباع) 2 x كوب (240 مللى) مرق الدجاج 1 ½ x معلقة صغيرة ملح 1 x معلقة كبيرة زيت زيتون 1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون 1 x كيلو قلقاس (مقطع مكعبات) ½ x كيلو لحمة (مقطعة مكعبات) ½ x حزمة كزبرة خضراء ¼ x كيلو سلق (منزوع العدان، منظف ومقطع) الخطوات في قدر هنقلي البصل واللحم في القليل من الزيت حتى يحمر اللحم و بعدين هنضيف مرق الدجاج إلى خليط اللحم والبصل و نسيبه على النار حتى ينضج اللحم و بعدين هنضيف القلقاس حتى ينضج و دلوقتي هنحمر الكزبرة والسلق معاً في القليل سعودي انحراف من الزيت حتى يجف من الماء ثم نضيف الثوم و نقليه على نار هادئة جداً حتى لا يحترق وبعدين هنضع خليط الكزبرة والسلق في الهون أو مطحنة ويطحن الخليط جيداً و بعدين هنضيف الخليط إلى القلقاس و نسيبه يغلى من 6 – 10 دقائق و نقدمه بألف هنا |
الذين يشاهدون محتوى الموضوع الآن : 1 ( الأعضاء 0 والزوار 1) | |
|
|
المواضيع المتشابهه | ||||
الموضوع | كاتب الموضوع | المنتدى | مشاركات | آخر مشاركة |
أهمية وجبة الافطار | -لينا- | الطب والصحة | 4 | 22-04-2009 02:24 AM |
«صوير» شهدت مقتل أخطر المطلوبين | مخاوي الليل | الصحافة اليوم | 0 | 31-03-2009 03:55 AM |
اطباق شهية | رمق | مطبخ الذهبية | 1 | 13-12-2008 12:52 AM |
شهية الطفل | بقايا منكسر | كل ما يخص الأطفال | 6 | 09-06-2007 11:46 PM |
وجبة الدماغ | طعومة jed | الطب والصحة | 9 | 15-12-2005 02:08 PM |