| 
			
			 
			
				08-09-2007, 01:14 PM
			
			
			
		 | 
	| 
		
			
			| عضو خطير جدا |  | 
					تاريخ التسجيل: Feb 2007 الدولة: جده 
						المشاركات: 4,155
					      |  | 
	
	| 
				 كرات البطاطا بالباشميل 
 
			
			  | المقادير 
 نص كيلو لحم مفروم
 بصلة مفرومة
 صلصة بيتزا أو معجون طماطم
 بهارات - ملح
 بطاطس مسلوق (الكمية حسب الرغبة) + كمية قليلة من الحليب
 بقدونس مفروم
 3 أكواب حليب
 3 ملاعق كبيرة دقيق
 جبن موزاريلا او رومي
 
 
 الطريقة
 
 
 يطبخ اللحم المفروم بتحمير البصل ثم اضافة اللحم المفروم والبهارات مع تفتيته حتى ينضج وينشف..
 يضاف الملح.
 - نضيف قليلا من الصلصة الى اللحم، حتى يصبح لونه محمر.. (بس نغير لونه بدون اى سوائل فيه)
 - نهرس البطاطس البطاطس مع الحليب والملح والبقدونس ونشكله كرات، عددها يكفي لتغطية الصينية
 
 
 
 - نعمل الباشاميل
 الدقيق يحمر فى السمن و يصفر لونه بسيط و نضيف اللبن فيه مع التحريك المستمر ثم وضعه على النار وتحريكه حتى يغلظ لازم سميكه ويضاف الملح و الفلف الابيض
 
 
 
 في الصينية نضع اللحم المفروم ثم نصب الباشاميل فوقه، ثم نصف البطاطس فوق الباشاميل
 
 
 
 - نرش الجبن ثم ندخلها في الفرن
 | 
 
				__________________     |